maandag, november 20, 2006

Paul (std1213540)

Voor de cursus E-learning trends had onze opleiding geregeld dat wij naar de SURF onderwijs dagen konden.
Mijn complimenten voor de docenten die dit geregeld hadden, het was erg intressante en inspiratie volle dag. Het 1e thema dat ik heb bijgewoonde ging over "Professionalisering", gepresenteerd door prof. dr. Jeroen van Merrienboer. Het ging over het aanbieden van een cursus in fragmenten, en zijn filesofie over competentie onderwijs. Vond het niet heel erg intressant, maar enkele tentamen vragen van DLO werden opeens helemaal duidelijk..

Na een bakje koffie ging ik naar "Pimp my Course". Er werden 2 groepen gemaakt en in elke groep was het de bedoeling om een cursus cursus die iemand die de groep gaf aantrekkelijker te maken, met oog op de technoligische ontwikkelingen. Het probleem in onze groep was een cursus voor in de Horica waarbij studenten moeten leren analyseren hoe alle kassa geld stromen binnen een bedrijf verwerkt worden. Het probleem was dat studenten gelijk een oplossing gingen maken ipv een analyse te maken hoe kassa bonnen verwerkt worden.
Suggesties uit de groep waren: Een analyse onderzoek eraan koppelen (waarbij studenten zelf naar een bedrijf toe moeten) en het gebruik van een e-learning applicatie om simulaties te doen.

Na een lekkere lunch ging ik als laatste naar "2020", dit ging over een visie / senario over het onderwijs in 2020. Er werd een korte video afgespeelt over dit senario. Erg intressant om te horen en te zien. De filosofie was dat het Hoger onderwijs in 2020 volledig digitaal zal zijn en dat alles word aangeboden via
Google E-schools en Disneys school. Waarbij alles wordt gedaan om de cursussen intressant te
houden voor studenten. Senario ging wel uit van een extreme verandering die ik nog niet zo snel zie gebeuren. Maar het geeft zeker wel reden tot denken.

Al met al een erg leuke en leerzame dag. Een super introductie voor deze module.

permalink| geplaatst door paul:| 6:58 p.m.

Reacties: Hallo Paul,
Ik neem aan dat je met DLO de module Digitaal Lesmateriaal Ontwikkelen bedoeld?

@ alle ADC studenten. Leuk om te lezen dat jullie allemaal een fijne dag hebben gehad op de surfdagen. Misschien is het een leuk idee om in een kort weblogbericht even iets meer over de opleiding en cursus E-learningtrends te vertellen. Dan worden de afkortingen die jullie vaak gebruiken misschien ook iets duidelijker voor de anderen die het weblog lezen.
# gepost door Blogger Jeroen van Beijnen : 8:56 p.m.  

Een reactie posten

<< Home