vrijdag, november 17, 2006

Streaming Theater

In de workshop streaming theater werd het gelijknamige project van de opleiding theaterwetenschappen van de Universiteit van Amsterdam toegelicht.
In dit project moesten studenten van de opleiding theaterwetenschappen in Amsterdam samenwerken met studenten van dezelfde opleiding in Warwick Engeland om een overzicht te krijgen van de culturele verschillen op het gebied van theater in Engeland en Nederland.

De studenten maakte bij het uitvoeren van dit project gebruik van Macromedia Breeze, Streaming video en een speciaal weblog. Het weblog werd aangeboden door Warwick en is te vinden via deze link. Helaas moet je inloggen om de inhoud te bekijken, toch jammer dat ze hiervoor hebben gekozen.

Om ons tijdens de presentatie een idee te geven van hoe de studenten gewerkt hebben, werd de presentatie gegeven via Macromedia Breeze. Het was leuk om eens daadwerkelijk met Breeze te werken. Jammer dat er van te voren geen aparte accounts aangemaakt waren, aangezien nu iedereen met dezelfde rechten zat te werken en de presentatie daardoor soms wat rommelig werd. Ook de techniek werkte tijdens de presentatie niet altijd even goed mee. Maar goed aangezien de presentator op een paar meter afstand zat was dit natuurlijk niet zo'n groot probleem. Dit geeft overigens wel aan dat als men deze tool zelf binnen zijn onderwijs wil gaan gebruiken, deze eerst goed moet testen. Wat positief was om te horen was om te horen was dat studenten en docenten het werken met Breeze snel door hadden.

permalink| geplaatst door Jeroen van Beijnen:| 10:25 a.m.

Reacties: Beste Jeroen,

Naar aanleiding van uw bericht heb ik mijn collega's in engeland verzocht een gastaccount aan te maken.
Wij hebben ervoor gekozen de blog af te schermen omdat wij zorgvuldig met de rechten van het videomateriaal moeten omspringen en niet zomaar de bijdragen van onze studenten openbaar willen maken. Het is nu even wachten op antwoord.

Op verzoek kan ik geinteresseerden aanmelden bij onze surfgroep streaming theatre. Dan kan ik een link toezenden waarmee gasten met de breeze add-in een lesbijeenkomst kunnen bekijken. Mail in dat geval een verzoek naar f.lint@uva.nl

met groeten van erik lint
# gepost door Anonymous Anoniem : 10:39 p.m.  

Dag Jeroen,

Zoals aangekondigd hebben wij een gastaccount aangemaakt voo"r:

http://blogs.warwick.ac.uk/streamingtheatres/

login = tsx000
wachtwoord = guest

groeten erik lint
# gepost door Anonymous Anoniem : 11:22 a.m.  

Hallo Erik,

Een leuke oplossing om een gastaccount aan te maken! ik denk dat het voor veel mensen best interessant is om de inhoud van het weblog eens door te bladeren.

Ook een goed idee om mensen de mogelijkheid te geven een bijeenkomst te bekijken. Ik denk dat dit een goede illustratie van de werking van Breeze kan zijn.

Met vriendelijke groet,

Jeroen van Beijnen
# gepost door Blogger Jeroen van Beijnen : 12:47 p.m.  

Een reactie posten

<< Home