donderdag, november 16, 2006

ZoEp

ZoEp is een tool welke ontwikkeld door de mediatheek van de Vrije Universiteit Amsterdam, hogeschool Windesheim en Universiteit van Tilburg is om de distributie van video opnames beter te structureren.

Binnen ZoEp kunnen docenten en studenten hun eigen profiel aanmaken door een aantal categorieën en trefwoorden te selecteren. Aan de hand van het opgestelde profiel krijgen de gebruikers een overzicht van nieuwe video's (uit verschillende digitale video repositories) welke voor hen interessant kunnen zijn. Naast deze push van informatie kunnen de docenten en studenten ook hun eigen verzameling van videobestanden aanleggen.

Het leuke aan deze tool is dat het mogelijk is om de video bestanden die je in je eigen collectie hebt opgenomen te bewerken via de virtuele snijmachine. Zo kun je makkelijk fragmenten uit een filmpje halen om hier vervolgens weer gebruik van te maken bij presentaties, colleges e.d.

Een zeer leuke tool welke het gebruik van video materiaal binnen het onderwijs een stuk makkelijker kan maken. Volgens de sprekers was het ook mogelijk en toegestaan om je opennet registraties en andere videobestanden waarvan men het gebruikersrecht heeft in deze omgeving op te nemen.

Helaas bevind ZoEp zich nu nog in de pilotfase, het duurt nog een jaar voordat deze ook beschikbaar zal zijn voor andere instellingen. Op dit moment was nog niet bekend wat het gebruik van ZoEp een instelling zou kosten.

De sheets van deze workshop zijn hier ook online beschikbaar.De website van ZoEp is hier te vinden.

permalink| geplaatst door Unknown:| 10:31 a.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home