vrijdag, november 17, 2006

Roept u maar

Roept u maar is een project van de rechten faculteit Tilburg welke als doel heeft om; korte, low budget filmpjes te produceren die (via de website Juricam) online beschikbaar gesteld mogen worden en geschikt zijn voor het juridisch onderwijs.

Bij filmpjes die geschikt zijn voor juridisch onderwijs kan gedacht worden aan, een arrest op een variant hierop, een juridische case of een (non)voorbeeld van spreken in het openbaar, zoals het houden van een pleidooi

Docenten kunnen zelf een aanvraag doen om voor een filmpje. Vervolgens word er gekeken of het verzoek van de docent uitvoerbaar is en zo ja, dan word er in 2 maanden een filmpje geproduceerd en online geplaatst. Door de vraag voor filmpjes bij de docenten neer te legen weet men zeker dat deze binnen het onderwijs gebruikt zullen worden.

De reden waarom er is gekozen voor low budget filmpjes is voornamelijk om problemen met auteurs- en portretrechten te voorkomen. Door de filmpjes door studenten en docenten zelf te laten produceren voorkom je dat filmpje ben je zeker van dat je deze filmpjes nu mag en altijd kunt blijven gebruiken.

De kracht van deze filmpjes zit hem vooral in de eenvoud hiervan. Tijdens deze workshop werden er 3 vrijwilligers gevraagd om zelf een filmpje te maken (hier heb ik me dan ook maar even voor aangemeld). Zonder script en voorbereiding werd er in een keer een opname van een paar minuten een filmpje gemaakt welke vervolgens ingeladen werd in Microsoft Movie Maker en direct geëxporteerd kon worden.

Op www.juricam.nl zijn alle filmpjes die al gemaakt zijn te bekijken. Willem Karsenberg bezocht deze workshop ook en deed er op zijn weblog verslag van. Hij heeft hier ook een opname van de opname van het filmpje staan. Aangezien het me maar niet lukt om dit filmpje goed in dit bericht te krijgen zul je dit op zijn weblog zelf moeten bekijken of op Google video.

permalink| geplaatst door Jeroen van Beijnen:| 11:24 a.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home