vrijdag, november 17, 2006

Weblogberichten onderwijsdagen

Op de onderwijsdagen waren veel meer bloggers aanwezig dan dat er op het OWD2006 weblog berichten plaatsten. De redactie van de website e-learning.nl schreef hier volgende over "Opvallend is ook dat verschillende individuele deelnemers via hun eigen weblog verslag doen. Bijvoorbeeld Pierre Gorissen, Sebastian Fuchs en Wilfred Rubens" .
Ik denk dat dit helemaal niet zo opvallend is. Als je een goed lopend weblog hebt, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat dit voor je bezoekers interessant blijft.

Het is natuurlijk wel jammer dat je al deze verschillende weblogs moet kennen en moet bezoeken (of in je RSS lezer moet hebben staan) om alle berichten te kunnen lezen. Omdat een hoop van de weblogberichten over de onderwijsdagen die niet op dit weblog staan toch zeker heel erg interessant zijn, heb ik hier een overzicht van proberen te maken.

Het overzicht is te vinden via mijn del.iso.us bookmarks met het trefwoord OWD2006.

permalink| geplaatst door Unknown:| 3:24 p.m.

Reacties: Kijk, dat was nou het voordeel van het "OWD2005-kanaal". Die lijst kon iedereen die op zijn eigen weblog berichten plaatste gebruiken om er voor te zorgen dat er toch een zo compleet mogelijk overzicht te krijgen was (uiteraard inclusief bijbehorende RSS-feed) zónder dat één persoon daarvoor verantwoordelijk hoefde te zijn.
Bij deze iets wat ik op de lijst van "iets om aan te denken voor de volgende keer" zou willen zetten.
# gepost door Blogger Pierre : 5:07 p.m.  

Je kunt ook de del.iso.us feed pakken van de tag OWD2006 zonder dat deze aan mijn account is gekoppeld. Dan kan iedereen zijn eigen bookmarks er aan toevoegen mbv de tag OWD2006 (mits deze een del.iso.us account heeft). Daar kun je vervolgens ook weer een rss-feed van genereren.
# gepost door Blogger Jeroen van Beijnen : 7:12 p.m.  

Je kunt in de shownotes van aflevering 207 van de EduKast nog een aantal andere locaties vinden waar over de Onderwijsdagen geschreven is. Ik kwam (tot nu toe) tot een totaal van maar liefst 22 andere sites/blogs (naast dit OWD2006-blog)!
# gepost door Blogger Pierre : 9:29 p.m.  

Ik had idd al gezien dat er een aantal blogs aan de shownotes waren toegevoegd. Stonden er inderdaad een aantal tussen die ik nog niet kende.
Maar ze zijn nu ook getagd.
# gepost door Blogger Jeroen van Beijnen : 11:31 a.m.  

Een reactie posten

<< Home